Geschiedenis KESK Leopoldsburg

Op 10 mei 1942 sloot Sport Na Arbeid Heppen zich aan bij de Belgische Voetbalbond en kreeg er stamnummer 3571 toegekend. Op 20 mei sloot Standaard Football Club Heppen zich eveneens aan; deze club kreeg stamnummer 3572. In 1943 gingen beide Heppense clubs samen en vormden Excelsior Heppen. De fusieclub sloot zich op 20 augustus als Excelsior Football Club Heppen aan bij de voetbalbond en kreeg stamnummer 3904, een nieuw stamnummer, aangezien volgens de bondsreglementen uit die tijd een fusieclub geen stamnummer van een van de oude clubs kon behouden.

Bij het 50-jarig bestaan in 1993 werd de club koninklijk, en de naam werd Koninklijke Excelsior Football Club Heppen. Heppen bleef een halve eeuw in de Limburgse provinciale reeksen spelen, tot men in 1996 kampioen werd in Eerste Provinciale. Voor het eerst in de clubgeschiedenis promoveerde Excelsior FC Heppen naar de nationale Vierde Klasse. Dit eerste verblijf in de nationale reeksen was echter van korte duur. Heppen eindigde zijn eerste seizoen als op twee na laatste en degradeerde zo meteen opnieuw naar Provinciale. Heppen streed daar echter meteen weer mee bovenin de rangschikking. De ploeg eindigde behaalde een plaats in de eindronde, waar Heppen een nieuwe promotie naar de nationale reeksen kon afdwingen.

Vanaf 1998 trad de club zo opnieuw aan in Vierde Klasse, waar men zich ditmaal wel succesvol kon handhaven. Heppen beëindigde zijn eerste seizoen meteen op een derde plaats en behaalde een plaats in de promotie-eindronde, waar Stade Leuven echter te sterk bleek. Ook het volgende seizoen, 1999/2000, eindigde men bovenin, ditmaal op een vierde plaats, en weer wist men een eindrondeplaats te behalen. Ditmaal verloor men er van Seraing RUL. De seizoenen erop verliepen moeizamer voor de club.

In 2002 fusioneerde Excelsior FC Heppen met SK Strooiendorp Leopoldsburg. De jongere club SK Strooiendorp Leopoldsburg was in 1982 opgericht en bij de voetbalbond aangesloten met stamnummer 8821. Deze club was in 1999 nog gepromoveerd van Tweede naar Eerste Provinciale, maar in 2000 weer gezakt naar Tweede Provinciale. De fusieclub werd Koninklijke Excelsior Sportkring Leopoldsburg genoemd en speelde met stamnummer 3904 van Heppen verder in Vierde Klasse. Stamnummer 8821 van SK Strooiendorp Leopoldsburg verdween.

De fusieclub zou al gauw een succesvolle periode kennen. In 2004 haalde KESK Leopoldsburg een derde plaats en een plaats in de eindronde, waar verloren werd van KFC Evergem-Center. In 2005 was het wel raak voor de club. Leopoldsburg werd kampioen van zijn reeks. De club was geëindigd met 57 punten, evenveel als FC Hedera Millen. Er volgde een testwedstrijd op Patro waar KESK Leopoldsburg won na verlengingen en strafschoppen. Voor het eerst in de clubgeschiedenis promoveerde KESK Leopoldsburg naar Derde Klasse.

Dit verblijf in Derde bleef maar beperkt tot één seizoen. Leopoldsburg werd voorlaatste en zakte opnieuw naar Vierde Klasse, waar de club zich de volgende jaren kon handhaven. In 2008/09 haalde men dankzij de tweede periodetitel nog eens de eindronde. Na winst tegen Sprimont Comblain Sport verloor men er echter van KSK Hasselt. Ook in 2009/10 behaalde men twee periodetitels en een plaats in de eindronde.

 

2014-2015

David Sannen werd als nieuwe trainer aangeworven. Hij ruilde Bocholt in voor Leopoldsburg. ‘De kans om naar de fusieclub KESK Leopoldsburg te gaan heb ik meteen gegrepen, maar dat wil niet zeggen dat ik niet graag in Bocholt was’, verduidelijkt de man uit Heppen. ‘Ik woon in Beverlo, dan is de link met Leopoldsburg vlug gelegd. Wie me kent, weet dat ik ambitieus ben en hogerop wil.'

Na een reeks teleurstellende resultaten zaten we vlug in de degradatiezone. Net voor de 7de match thuis tegen Beerschot stapte David Sannen op, naar eigen zeggen 'omwille van het gebrek aan kwaliteit en maturiteit in de spelersgroep'. Na de nederlaag tegen Beerchot en Witgoor verhuist de rode lantaarn van Witgoor naar Leopoldsburg. Even later haalde het bestuur Tibor Balog binnen als nieuwe trainer. Tibor Balig is een ex- Hongaraars international en het seizoen voordien trainer van Overpelt VV.  Tegen Witgoor was het reedsaan Tibor Balog om het tij te doen keren. Hij probeerde iedereen op zijn juiste positie uit te spelen en op basis daarvan de veldbezetting te bepalen. Hij gaf opnieuw vertrouwen aan de spelers en bracht ze de juiste mentaliteit bij. Zelfs toen we de winterstop ingingen als laatste in de stand. Kwamen er geen extra spelersmateriaal bij. Het werd een moeilijk opdracht om KESK in vierde nationale te houden, toch slaagde trainer en spelers er in.
Na enkele gelijke spelen, een eerste 0-1 zege in Wellen en een eerste thuiszege op 29 november 2014 tegen Bree kropen weg van de laatste plaats. Uiteindelijk eindigden we 12 met 39 punten.

 

Argenta Heppen Leopoldsburg Jennen schildersbedrijf plp-coatings The water purifier

 Talent 4 People computermeester gratis leerspelletjes basisonderwijs  

 

 

Klassement

1 KVK WELLEN 38
2 BILZERSE-WALTWILDER 37
3 HEUR TONGEREN (1) 35
4 EENDRACHT TERMIEN 35
5 KVC HOUTVENNE 34
6 KFC NIJLEN 32
7 KESK LEOPOLDSBURG 32
8 ESPERANZA PELT 31
9 DIEGEM SPORT 30
10 WOLUWE-ZAVENTEM 30
11 KFC DIEST 25
12 K TERNESSE VV 24
13 SPORTING KAMPENHOUT 22
14 VC HERENTALS 19
15 ERC HOEILAART 16
16 KOVC STERREBEEK 16

Eerstvolgende matchen

Zaterdag 24 februari 2018

19:30 
  K.ESK.LEOPOLDSBURG
EENDRACHT TERMIEN
______________

Zaterdag 3 maart 2018
19:30 
  K.TERNESSE VV.WOMMELGEM
K.ESK.LEOPOLDSBURG

 

Websitesponsors

  • Solid
  • Talent4people werving en selectie dienstencheques
  • Water Purifier - Uw allround waterspecialist
  • Gratis Leerrijke spelletjes

Like us on Facebook