K.ESK Leopoldsburg

AED- en reanimatiecursus

Beste ouders,

Regelmatig worden we opgeschrikt door het bericht dat een speler, ongeacht de leeftijd, tijdens een wedstrijd of training getroffen wordt door hartproblemen. Gelukkig zijn er dan mensen die alert weten te reageren o.a. via het gebruik van een hartdefibrilator ( AED toestel ) waardoor drama’s vermeden worden.

Onze clubarts, dokter Guy Michotte, bezorgt de club al enkele jaren zo’n AED toestel maar daar zijn we niets mee als we het niet kunnen gebruiken. Vandaar zijn voorstel om in het voorjaar een basisles van één avond te organiseren met uitleg over alles wat noodzakelijk is om snel en accuraat in te grijpen indien dit nodig zou zijn.

Onder begeleiding van onze dokter zal deze basisles ( voor maximaal een tiental personen ) gegeven worden door mensen die daartoe opgeleid zijn. Bij grote belangstelling zijn dit meerdere avonden.

Naast alle trainers willen we ook iedereen die geïnteresseerd is uitnodigen om hieraan deel te nemen. Dag en uur zullen ten gepaste tijde worden meegedeeld. Met de kennis opgedaan in één avond kan je een leven redden.

Mocht je geïnteresseerd zijn graag een mailtje naar: bert.verbueken@pandora.be

AED toestel

Websitesponsors

Hoofdsponsors

Logo schildersbedrijf Van Gompel
Logo Argenta Leopoldsburg
Logo Xperience Heppen Leopoldsburg
Logo Rovatrans Transport Expressdienst
Logo computermeester.be
Logo Mega Liftexpress
Logo Wijckmans Bouwmaterialen
Logo MB renting